Fiscaal voordeel dienstencheques

Dienstencheques.jpeg

Wat is uw fiscaal voordeel bij het bestellen van dienstencheques?

Als gebruiker van dienstencheques heeft u recht op een belastingvermindering van €1,8 bij de eerste 191 aangekochte dienstencheques per gebruiker. Dit wil zeggen dat u voor de eerste 191 aangekochte dienstencheques, startend op de 1ste januari van het jaar, i.p.v. €9,00 maar €7,20 euro betaald. 

Het fiscaal attest ontvangt u steeds op 1 maart van Sodexo. 

De belastingvermindering is van toepassing op de belastingen die u verschuldigd bent van het jaar voordien. Ook wanneer u geen of weinig belastingen betaald, kan de belastingvermindering gedeeltelijk of geheel omgezet worden in een terugbetaalbaar belastingkrediet. In plaats van een vermindering ontvangt u rechtstreeks het bedrag op uw rekening. Vergeet dus zeker niet uw fiscaal attest van Sodexo toe te voegen bij uw belastingaangifte. 

En nog een extra tip!

Bestelt u dus meer dan 191 dienstencheques per jaar, gebruik dan zeker en vast een 2de nummer om optimaal te kunnen genieten van het belastingvoordeel. Alle gedomicilieerde belastingplichtigen of meerderjarigen op uw woon/poetsadres kunnen een gebruikersnummer en dus ook dienstencheques aanvragen.

Bent u bijvoorbeeld met 2 belastingplichtigen of meerderjarigen en besteld u tussen de 191 (5u wekelijks) en maximaal 382 (9u wekelijks) dienstencheques/jaar aan €9,00, dan zal u hier i.p.v. €3438/ jaar hier maar €2750,40/jaar betalen. We raden je dus sterk aan om even de oefening te maken voor je eigen woning en eventueel een 2de gebruikersnummer aan te vragen! 

Geef gerust aan La Belle Maison door op welk gebruikersnummer de huishoudhulp haar uren moet registreren om een optimaal voordeel te kunnen genieten. 

Een extra gebruikersnummer aanvragen of meer informatie nodig? Bekijk gerust even de website van Sodexo of neem contact op met jouw consulente via de hulp-pagina op jouw applicatie!